Jaloezieƫn (lamellen)

Jaloezieƫn (lamellen)

 

Voor welke uitvoering ga jij? 

Verkrijgbaar in vele verschillende breedtes van de lamel waardoor er altijd wel een uitvoering past bij jouw stijl in de woning. Zowel horizontale als verticale jaloezieën. Niet alle breedtes passen klakkeloos in de dag van het kozijn in verband met verschillende montagemogelijkheden en bijbehorende lamelbakken. Laat u hierover adviseren door een van onze vaklieden. Kies zelf voor de gewenste lamelbreedte* van 16, 25, 35, 50 of 70mm voor horizontale- en 52, 70, 89 of 127mm voor verticale jaloezieën, materiaalkeuze in aluminium, hout of kunststof met talloze verschillende kleurmogelijkheden(ook voor de profielen). 

Onze jaloezien hebben meerdere montagemogelijkheden. Vochtige ruimtes of montage op een dakraam of een raam met schuine kanten? Geen probleem, zelfs een deel van onze houten lamellen zijn toepasbaar in vochtige ruimtes. Standaard worden ze uitgevoerd met een optrekkoord om de lamellen van boven naar benden te laten bewegen bij horziontale jaloezieën en van links naar rechts bij verticale jaloezieën. De tuimelstang is om de lamellen te laten draaien. 

Mogelijkheden die u heeft om uit te breiden zijn

 • Tuimelkoord: dit tuimelkoor vervangt de tuimelstang. Het wordt nog steeds gebruikt om de lamellen te laten draaien;
 • Handgreep / onderlatbediening met tuimelstang; u hoeft hierdoor de lamellen niet meer met het koord naar boven en naar beneden te laten bewegen maar u kunt zelf aan de onderlat trekken om de lamellen op de gewenste hoogte te laten uitkomen.
 • Eindloos ketting: normaal gesproken trekt u een tuimelkoord uit en kost het soms wat moeite deze weer op de plek te laten komen. Met een eindloos ketting blijft de ketting altijd even lang en ervaart u doorgaans minder moeilijkheden met het naar boven en naar beneden bewegen van de lamellen.
 • Slingerstang: dit is een bediening die u doorgaangs ziet bij buitenzonwering. Dit is een vaste of afneembare aluminium stang die u handmatig kunt op- of afdraaien. 
 • Electrische bediening: hierdoor bedient u de lamellen met een afstandsbediening;
 • .... En nog veel meer! 
Naast de bedieningsmogelijkheden worden onze horizontale jaloezieën standaard uitgevoerd in een zogeheten 'top down' systeem. Hierdoor zullen de lamellen alleen van boven naar beneden gesloten kunnen worden. Als optie kan worden gekozen voor een 'bottum up top down(BUTD' systeem. Hierdoor kunt u de lamellen zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde openen. Dit systeem is zeer geschikt voor deuren of draai-kiepramen. 

Wilt u een luxere uitstraling van de horziontale jaloezieën? Kies dan voor onze ladderband. De breedte van de ladderband is afhankelijk van de breedte van uw lamellen. Naast deze luxe uitstraling ook meerdere kleuren op hetzelfde raam? Sommige typen jaloezieën zijn te verkrijgen in een 'multi-colour'. Hierdoor kunt u tot wel 5 kleuren op dezelfde jaloezie toepassen. 

Wij beoordelen samen met u het kozijn waarop de dupli gemonteerd wordt of de dagkanten waarin de dupli wordt geplaatst. Hierdoor zijn er ook verschillende soorten bovenbakken met ronde of rechte hoeken, eventuele profielen aan de zijkant en verschillende soorten onderlatten.

*Niet alle combinaties zijn mogeiljk. Ga hierover in gesprek met onze vakman welke mogelijkheden passen bij uw wensen. 

Maak je huis écht af

Raamdecoratie van Berghuis is er in allerlei soorten, maten, materialen, verschillende kleuren, bedieningsmogelijkheden en nog veel meer. Maar wat past nou echt bij u thuis? Laat u adviseren en inspireren door één van onze vaklieden. Hoe dat gaat?
 1. U zoekt op onze webshop uit wat u mooi vind;
 2. U neemt contact met ons op. Dit mag op de manier die u zelf het meest prettig vind, bijvoorbeeld per mail, telefoon óf stuur ons een offerte aanvraag (hiervoor moet u eerst een van onze producten selecteren op de webshop, let op; u kunt in een offerte aanvraag meerdere verschillende producten toevoegen voor verschillende ruimten in uw woning of op kantoor);
 3. Samen kijken we naar de mogelijkheden tot het maken van een afspraak bij u thuis;
 4. Onze vakman komt bij u thuis langs met allerlei verschillende soorten stalen van het door u gewenste product en legt u alle mogelijkheden uit. 
 5. Onze vakman zal op basis van uw wensen direct inmeten;
 6. Deze inmeet gegevens met uw gekozen wensen worden bij ons op kantoor verwerkt tot een vrijblijvende offerte;
 7. Deze offerte versturen wij aan u per e-mail en/of nemen deze door per telefoon;
 8. Nadat u akkoord heeft gegeven op de offerte zullen wij alle spullen voor u bestellen;
 9. Onze receptioniste neemt contact met u op wanneer uw raamdecoratie bij ons binnen is gekomen en plant een afspraak voor montage in;
 10. Onze vakman komt bij u thuis en monteert alle raamdecoratie.
 11. Let op: raamdecoratie wordt speciaal voor u op maat gemaakt naar de behoefte die u thuis heeft. Dit betekent dat na akkoord op de offerte de raamdecoratie niet meer naar ons retour kan of kan worden geannuleerd.

Volg je ons al op social media?

Volg je ons al op social media?

Volg ons op social media om al onze leuke updates en exclusieve acties niet te missen!. Blijf je liever ''offline''? Kom dan langs aan de Pastoorsdijk 24 in Schalkhaar voor een geheel persoonlijk woon- en slaapadvies!